CUM TREBUIE SA NE HRANIM CATEII

Pentru a avea o viaţă lungă şi fericită, câinele are nevoie de aproximativ 50 de nutrienţi, în diferite proporţii.
Câinii nu sunt oameni şi nu este sănătos pentru ei să consume aceeaşi mâncare care o consumăm şi noi. Dieta ideală pentru un câine este formată din proteine (carne, peşte, ouă), fibre (legume), grăsimi (vegetale şi animale), minerale şi vitamine. Proporţiile pentru fiecare dintre aceste ingrediente sunt diferite în funcţie de:
– talia câinelui
– starea fiziologică a câinelui (creştere, gestaţie, vârstă, activitate, etc)
– starea de sănătate sau de boală a câinelui ( în multe cazuri, dieta a devenit un aspect important al tratamentului în diferite boli)
Perioada de creştere este cea mai importantă fază din viaţa unui câine. Ea îşi va spune cuvântul asupra aspectului, proporţiilor, formei şi caracterului viitorului câine adult.
Institutele de cercetare ale diferitelor firme producatoare de mâncare superpremium studiază nutrţia canină de zeci de ani de zile, oferind o alternativă mult mai comodă, ieftină şi ideal echilibrată în nutrienţi.
Indiferent de mâncarea aleasă, protocolul cel mai recomandat de hrănire al căţeilor este următorul:
– de la înţărcare la 12 săptămâni – 4 mese pe zi
– de la 12 la 18 săptămâni – 3 mese pe zi
– de la 18 săptămâni la 12 luni – 2 mese pe zi
– de la 12 – 1 masă pe zi, cu excepţia raselor de talie mică la care este de preferat menţinerea a 2 mese pe zi.
Nevoile nutriţionale ale căţelului sunt diferite in funcţie de talia pe care o va avea ca şi adult. Dezvoltarea musculaturii şi a scheletului se face până la vârsta de 10 luni la căţeii de talie mică şi poate ajunge până la 18 luni la căţeii de talie uriaşă. De aceea mâncărurile profesionale sunt foarte bine sistematizate în funcţie de vârstă şi talie.

De ce recomandăm mâncărurile superpremium pentru juniori?

– Conţin cea mai mare cantitate de proteine din carne şi nu de soia, astfel administrânu-se o cantitate mai mică de hrană pe zi
– Sunt mâncăruri uşor de digerat, ceea ce este un extrem de important în nutriţia căţeilor
– Sunt perfect echilibrate în vitamine şi minerale (calciu, fosfor, vitamina D, etc), astfel scade consiberabil nevoia de suplimentare cu calciu şi vitamine
– Oferă un suport imunologic crescut, deoarece în prima parte a vieţii căţeii sunt expuşi la un număr crescut de boli infecţioase şi parazitare extrem de grave.
– Nu se folosesc coloranţi şi arome artificiale
– Sunt folosiţi numai conservanţi naturali (amestec de tocoferoli, acid citric, extract de rozmarin)